بواسیر ( هموروئید ) چیست؟
بواسیر یا هموروئید بیماری بسیار شایع ای است که افراد را در سنین مختلف مبتلا می کند . حدود 75 درصد افراد بالای 30 سال در طول زندگی خود به این بیماری مبتلا می شوند . در این بخش به توضیح بیشتر ایجاد این بیماری پرداخته می شود .
بواسیر
بواسیر یا هموروئیدها بالشتک هایی از رگ های طبیعی هستند که در انتهای روده بزرگ در قسمت مقعد قرار دارند و در دو قسمت داخل و خارج کانال مقعدی قرار گرفته اند که به آن هیموروئیدهای داخلی و خارجی گفته می شود .
انواع هموروئید
بواسیر یا هموروئیدها خارجی و داخلی هستند . بواسیر های خارجی در قسمت مقعد به شکل یک برجستگی مشاهده می شود که عمدتا درد و تورم ایجاد می کند .
بواسیر یا هموروئید داخلی که در داخل مقعد وجود داشته و معمولا به خاطر وجود نداشتن عصب های حساس در این ناحیه ، درد های زیادی به بیمار متحمل نمی کند و گاها با خونریزی همراه است .
چرا بواسیر ایجاد می شود؟
هنوز دلیل شاخصی برای بروز این بیماری مشخص نشده است . اما می توان دلایلی را برای ایجاد آن ذکر کرد از جمله : یبوست مزمن ، عوامل ارثی ، اسهال ، فعالیت کم ، بیماری کبدی ، وجود فشار مکرر به مقعد یا راست روده ، سرطان روده بزرگ و از این دست که به عنوان عاملان بارز بواسیر یا هموروئید شناخته می شوند .
برای آشنایی بیشتر می توانید فیلم مرتبط از دکتر سامان ستوده را مشاهده نمایید .
علائم بواسیر چیست ؟
از شایع ترین علائم در بواسیر می توان خونریزی را نام برد . این خونریزی به خاطر مدفوع سفت در هنگام دفع ادرار رخ می دهد و به صورت خون تازه از بدن خارج می شود . خونریزی بعد از ادرار دیده می شود و اگر خون همراه با ادرار و یا داخل مدفوع مشاهده شد باید عوامل دیگر بیماری زا ، از جمله سرطان ها ، کولیت ها و پولیپ را نیز در نظر گرفت .
علائم دیگر وجود بیرون زدگی بالشتک های هموروئید است که این عامل ممکن است با همکاری پزشک به جای خود باز گردد و اگر بیش از اندازه وسیع بوده باید به جراح کولون و رکتوم مراجعه نموده و برای جراحی ، خود را آماده نمایید .
پیشگیری از بواسیر
- یکی از عواملی که خود بیمار می تواند برای جلوگیری از بواسیر انجام دهد، عجله نکردن هنگام دفع مدفوع است. در این حالت از زور زدن بیش از اندازه و یا نشستن های طولانی خودداری نمایید .
- ورزش کردن و داشتن فعالیت های مستمر در دفع راحت مدفوع بسیار موثر است .
- از غذا های دارای فیبر در وعده های غذایی، بیشتر استفاده شود .
- روزانه به مقدار لازم آب بنوشید .
- سعی کنید وزن خود را به حد ایده آل برسانید .
جهت تماس با دکتر ستوده نیا فوق تخصص جراحی کولون و رکتوم می توانید با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید.
88776292 – 88775549
تشخیص بواسیر
برای تشخیص درست این بیماری باید یکی از روش های تشخیصی آندوسکوپی و پروکتوسکوپی صورت گیرد .
نتیجه گیری
با توجه به شایع بودن بواسیر ، لازم است نسبت به درمان آن جدی تر عمل شود . با وجود مشغله های زیاد باید نسبت به نشانه های بیماری دقت بیشتری داشته باشید و در صورت وجود علائم به فوق تخصص جراحی کولون و رکتوم مراجعه نمایید .