سرطان کولورکتال یا سرطان کولون و یا سرطان رکتوم است. پزشک شما ممکن است کولونوسکوپی، سی تی کولونوگرافی برای کمک به تشخیص بیماری شما انجام دهد. پزشک شما همچنین ممکن است آزمایش خون، سی تی شکم و لگن، PET/CT، ام آر آی لگن یا سونوگرافی اندورکتال را برای کمک به ارزیابی سرطان و بررسی علائم گسترش تجویز کند. بسته به اندازه، وسعت و مرحله سرطان، ممکن است نیاز به جراحی باشد. موارد پیشرفته ممکن است نیاز به درمان با پرتودرمانی مانند پرتو درمانی خارجی (EBT) داشته باشند. پزشک شما همچنین ممکن است شیمی درمانی را برای کاهش احتمال بازگشت تومور در نقاط دیگر بدن تجویز کند. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید تا بیشتر در مورد تشخیص سرطان روده بدانید.

تشخیص سرطان روده

آیا می دانید بهترین روش تشخیص سرطان روده چیست و آیا می توان از مبتلا شدن به سرطان روده جلوگیری کرد؟ در ادامه به توضیحات کامل می پردازیم.

جهت تماس با دکتر ستوده نیا فوق تخصص جراحی کولون و رکتوم می توانید با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید.

88776292 – 88775549

کارسینوم کولورکتال چیست؟

کارسینوم کولورکتال یک سرطان یا تومور بدخیم روده بزرگ است که ممکن است روده بزرگ یا رکتوم را تحت تاثیر قرار دهد. کولون (که روده بزرگ نیز نامیده می شود) به چند بخش آناتومیک مختلف تقسیم شده و به روده کوچک شما متصل می شود. کولون از کولون صعودی (در سمت راست بدن)، کولون عرضی (در قسمت میانی بدن)، کولون نزولی (در سمت چپ بدن) و کولون سیگموئید تشکیل شده است. (در ناحیه لگن شما) کولون سیگموئید به راست روده شما متصل می شود که پایین ترین قسمت روده بزرگ است که درست بالای کانال مقعدی قرار دارد.

بهترین پزشک تشخیص سرطان روده

چه عواملی منجر به افزایش خطر ابتلا به سرطان روده می گردد؟

عواملی مانند سن، نژاد، سابقه شخصی یا خانوادگی بیماری روده بزرگ و رژیم غذایی می توانند نقش مهمی در افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ داشته باشند. در مورد فیستول مقعدی بیشتر بدانید.

سرطان روده چگونه ایجاد می گردد؟

بسیاری از سرطان های روده بزرگ در یک دوره زمانی طولانی ایجاد می شوند که اغلب از پولیپ های پیش سرطانی روده بزرگ ناشی می شوند که به تدریج رشد می کنند و می توانند به سرطان تبدیل شوند. بسیاری از سرطان های کولون در مراحل اولیه اصلاً هیچ علامتی ایجاد نمی کنند. بنابراین، در حال حاضر روش های مختلف غربالگری سرطان روده بزرگ به امید یافتن پولیپ یا سرطان در زمانی که قابل برداشتن و درمان باشد، توصیه می شود. شما باید با پزشک خود در مورد اینکه چه زمانی غربالگری سرطان روده بزرگ مناسب است صحبت کنید. در مورد جراحی شقاق بیشتر بدانید.

علائم سرطان روده

اگر سرطان به اندازه ای رشد کرده باشد که علائم ایجاد کند، ممکن است این موارد شامل موارد زیر باشد:

  • درد شکم، گرفتگی یا گاز
  • کاهش وزن
  • خستگی
  • تغییرات در حرکات روده مانند اسهال، یبوست، نفخ یا مدفوع بسیار نازک
  • خون در مدفوع یا خونریزی مقعدی
  • انسداد جزئی یا کامل راه مدفوع

چرا درمان سرطان روده دشوار است ؟

20 ساله پیش سرطان روده حکم یک بیماری را داشت امروزه متوجه شده ایم که سرطان روده نه یک نوع سرطان بلکه صدها نوع سرطان است متوجه شده ایم که هر نوع بیمار سرطانی درمان متفاوتی نیاز دارد. دریافتگر های سرطانی ، دریافتگر هایی است که برای درمان سرطان هدف قرار داد نیاز به اطلاعات فراوان داریم تا بتوانیم این هدف ها را شناسایی کنیم هر چه کارشناسایی دریافتگر ها و تومورها را بهتر انجام دهیم درمان بیمار هم بهینه خواهد شد .

سرطان روده بسیار متنوع است .درجات مختلف ، دریافتگر هایی با حالت مختلف دارد و بیماری نسبت به درمان های مختلف واکنش های متفاوتی نشان می دهد بنابراین با این همه تنوع باید درمانی شخصی برای هر بیمار پیدا کنیم .

هزینه تشخیص سرطان روده
تشخیص سرطان روده

سرطان کولورکتال چگونه تشخیص و ارزیابی می شود؟

به منظور تشخیص سرطان روده بزرگ، پزشک ممکن است دستور دهد:

کولونوسکوپی: در این معاینه از یک لوله انعطاف پذیر با یک دوربین کوچک در انتهای آن استفاده می شود که از طریق مقعد وارد روده بزرگ می شود. این دوربین تصاویری از داخل روده بزرگ می گیرد. پولیپ‌ها و یا نمونه‌های بافت ممکن است برداشته شوند و برای تعیین سرطانی بودن آن‌ها ارزیابی شوند.

سی تی کولونوگرافی: یک لوله کوچک به رکتوم وارد می شود و از هوا برای باد کردن کولون استفاده می شود. سپس، در حالی که به پشت و سپس شکم دراز کشیده اید، تصاویر CT با دوز کم پرتو از شکم و لگن گرفته می شود. همچنین ممکن است از شما خواسته شود که به پهلو دراز بکشید. رادیولوژیست های آموزش دیده ویژه معمولاً این معاینه را با استفاده از نرم افزار طراحی شده برای سی تی کولونوگرافی تفسیر می کنند. این معاینه همچنین می تواند پولیپ ها و توده ها را تشخیص دهد. در صورت مشاهده ناهنجاری، معمولاً باید یک کولونوسکوپی منظم انجام دهید.

تنقیه باریم کنتراست هوا: که معاینه گوارشی نیز نامیده می شود، این معاینه اشعه ایکس روده بزرگ به رادیولوژیست ها اجازه می دهد تا کولون و رکتوم را در آن واحد مشاهده کنند و رشد غیرطبیعی را تشخیص دهند.

انواع دیگر معاینات تصویربرداری که ممکن است پزشک شما تجویز کند عبارتند از:

 سی تی شکم و لگن: در این روش تصویربرداری از اشعه ایکس برای شناسایی سریع منابع درد یا ناهنجاری ها در دستگاه گوارش استفاده می شود.

  PET/CT: توموگرافی گسیل پوزیترون (PET) نوعی اسکن پزشکی هسته ای است که از مقدار کمی مواد رادیواکتیو برای موضعی کردن مناطق التهاب یا سرطان در بدن استفاده می کند. یک آزمایش PET/CT تصاویری از اسکن PET و CT را ترکیب می کند.

تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI) بدن: این آزمایش تصویربرداری از یک آهنربای بزرگ برای تولید تصاویر دقیق از اندام های داخلی استفاده می کند. اگر بیمار مبتلا به سرطان رکتوم تشخیص داده شده باشد، به مرحله پیشرفت تومور نگاه می کند یا سایر اندام ها را برای علائم گسترش سرطان (بیماری متاستاتیک) ارزیابی می کند، در این مرحله ممکن است میزان بیماری را تعیین کند. هیچ تشعشعی در کار نیست.

سونوگرافی اندورکتال: این آزمایش تصویربرداری از امواج صوتی با فرکانس بالا تولید شده از یک پروب استفاده می کند که در رکتوم قرار می گیرد. امواج صوتی تصویری از دیواره رکتوم و بافت اطراف آن ایجاد می کنند. هیچ تشعشعی در کار نیست. اگر بیمار مبتلا به سرطان رکتوم تشخیص داده شده باشد، ممکن است از این آزمایش برای تعیین وسعت موضعی بیماری استفاده شود.

پیشگیری از سرطان روده

روده بزرگ لوله ی بلندی از دستگاه گوارش است که ابتلای آن به بیماری سرطان بستگی به تغذیه ، عوامل ژنتیکی و سن بیمار دارد.سرطان روده جز شایع ترین سرطان هایی است که در امریکا وجود دارد. بهتر است بدانید بخش عمده سرطان روده بزرگ معمولاً با پولیپ های خوش خیم شروع می شود در صورتی که به موقع تشخیص داده نشود مستعد ابتلا به سرطان روده هستند .

اگر این پولیپ از همان ابتدا تشخیص داده شود و برداشته شود به سرطان تبدیل نمی شود بنابراین خیلی مهم است که افراد برای جلوگیری از سرطان چند سال یک بار کولونوسکوپی انجام دهند. به طور کلی خوردن سبزیجات و گیاهان سبز ، حبوبات و ورزش کردن نقش مهمی در جلوگیری از بیماری سرطان روده بزرگ دارد و در صورتی که سیگاری هستید سیگار خود را بلافاصله قطع کنید و لازم است افراد بالای 50 سال مرتب تحت نظارت باشند به ویژه اگر سابقه ی این بیماری در خانواده هایشان وجود دارد.

گرفتن نظر دوم

اگر شما یا تیم پزشکی شما در مورد تشخیص یا انتخاب روش های درمانی خود تردید دارید، نظر دوم یا حتی نظر سوم را دریافت کنید. نظر دوم می تواند به شما کمک کند تا مطمئن شوید که تشخیص و مرحله دقیق را دریافت کرده اید. ممکن است نظری از دکتری بگیرید که در زمینه های مختلف درمان سرطان تخصص دارد و دیدگاه متفاوتی را در اختیار شما قرار می دهد. در نهایت، گرفتن نظر دوم می‌تواند به شما در شناسایی بهترین رویکرد درمانی کمک کند و به شما اطمینان دهد که درمان را به پیش خواهید برد. دکتر سامان ستوده نیا یکی از بهترین متخصصان کولون و رکتوم هستند که دارای صدها جراحی موفق سرطان روده هستند.

بعد از تشخیص سرطان روده چقدر سریع باید تصمیم بگیرم؟

مهم است که بدون تأخیر تصمیمات خوب بگیرید. در مورد سرطان روده بزرگ و رکتوم، مهم است که سریع عمل کنید، اما نه آنقدر سریع که فرصت گوش دادن به برنامه درمان سرطان توصیه شده توسط پزشک را از دست بدهید و هر سوالی را که ممکن است داشته باشید در نظر بگیرید. اولین قدم معمولاً برنامه ریزی یک قرار ملاقات با متخصص سرطان کولورکتال مناسب برای شما است.

بعد از تشخیص سرطان روده به چه پزشکی باید مراجعه کنیم؟

برای کمک به تصمیم گیری در مورد درمان سرطان کولورکتال، بهتر است ابتدا با یک متخصص کولون و رکتوم مشورت کنید. به عنوان یک متخصص سرطان، آنها بسته به محل سرطان روده بزرگ یا رکتوم، اندازه تومور و اینکه آیا به سایر نواحی بدن سرایت کرده است، را بررسی می کنند و بهترین راه برای مدیریت سرطان شما را ارائه خواهند کرد.

گذاشتن زمان کافی در مشاوره با یک متخصص به او این امکان را می دهد تا برنامه ای را تهیه کند که برای شرایط شما بهترین باشد.

بهترین روش تشخیص سرطان روده

ایجاد یک برنامه درمانی سرطان روده

تشخیص سرطان کولورکتال می تواند فوق العاده استرس زا باشد – مهم نیست در چه مرحله ای باشد. قبل از اینکه تصمیم بگیرید کدام گزینه درمانی برای شما بهترین است، وقت بگذارید و با پزشک خود صحبت کنید. برخی از گزینه های درمانی عبارتند از:

  • عمل جراحی
  • پرتو درمانی
  • شیمی درمانی
  • ایمونوتراپی
  • مراقبت های دارویی تا پایان زندگی

هنگامی که تشخیص سرطان روده بزرگ یا سرطان رکتوم را دریافت کردید، به دنبال متخصص کولون و رکتوم خبره برای درمان سرطان باشید. علاوه بر متخصص و جراح کولون و رکتوم خبره ، به دنبال متخصصانی باشید که به شما در مدیریت سلامت روان و سایر مسائل روحی کمک کنند.

سوالاتی که باید از متخصص بپرسید

تشخیص سرطان کولون یا سرطان رکتوم سوالاتی را از جانب شما و خانواده‌تان ایجاد می‌کند. ما فهرستی از سؤالات اساسی را برای پرسیدن از جراح را در زیر آورده ایم:

  • سرطان روده بزرگ است یا سرطان رکتوم؟
  • آیا به آزمایشات بیشتری نیاز خواهم داشت؟
  •  آیا به کیسه کولوستومی نیاز دارم؟ دائمی خواهد بود؟
  • آیا باید رژیم غذایی خود را تغییر دهم؟
  • گزینه های درمانی برای سرطان کولون یا رکتوم من چیست؟
  •  طرح درمان سرطان کولورکتال من شامل جراحی می شود؟
  •  آیا درمان سرطان بر زندگی روزمره من تأثیر می گذارد؟
  • عوارض جانبی گزینه های درمانی من چیست؟
  •  آیا خواهر و برادر یا فرزندان من در معرض خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ یا رکتوم هستند؟
  • آیا باید در طول شیمی درمانی یا پرتودرمانی ورزش کنم؟
  • آیا به عنوان بخشی از درمان نیاز به دیدن سایر متخصصان پزشکی دارم؟

انجام عمل جراحی سرطان روده

در طول جراحی، پزشک بخشی از کولون حاوی تومور را برمی دارد و میزان گسترش سرطان در روده بزرگ را تجزیه و تحلیل می کند.

آنالیز تومور مارکر

نمونه‌ای از خون برای یافتن موادی که توسط اندام‌ها، بافت‌ها یا سلول‌های تومور در بدن ساخته می‌شوند و با انواع خاصی از سرطان مرتبط هستند، تجزیه و تحلیل می‌شود. به این تومور مارکرها می گویند. آنتی ژن کارسینومبریونیک (CEA) و CA 19-9 با سرطان روده بزرگ و سایر بیماری ها مرتبط هستند.

آیا بیمه من درمان های سرطان من را پوشش می دهد؟

درمان سرطان گران است، اما اکثر بیمه ها برخی از هزینه های آن را تقبل می کنند.

نتیجه

سرطان روده بزرگ اگر زود و به موقع تشخیص داده شود در قیاس دیگر افراد شانس درمان وجود خواهد داشت .

دیدگاه ها

  1. ali - ۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ در ۰۰:۵۷

    باسلام امیدوارم که این پیام رو جواب بدید وراهنماییم کتید،فردی ۳۵ساله هستم ونزدیک به ۲۰سال مشروب وسیگاروموادمصرف کردم،تقریبابیش از یکسال پیش دچاردل درهای خیلی زیادی میشدم ویوست های طولانی که گاهی به بیست روزهم میکشید،تا یک روز درزمان دفع مدفوع متوجه شدم ک درمدفوعم خون هست وچندروز بعددردبسیارشدیدکرفتم والان نزدیک ب یکسال هست ک همیشه درزمان دفع یا خون خیلی رقیق یا لخته خون یاخون درمدفوع شدم جوریکه واقعانمیتوانم دردش رابه هیچ چیزی تشبح کنم،ب دکترمراجعه کردم وبدن هیچ معاینه ای کفت هیمورییدداری،ودارو برایم نوشت استفاده کردم اماهیچ تاثییری نداشت وروزب روز بدترمیشم خداشاهده این روزهابه حدی درددارم ک فکرخودکشی ازدردبه سرم میزندچون دردش دیونم میکنه،،و یوبوست های طولانی همراه بادفع خون،و غده های رازمان دفع ک روز ب روز بزرکترمیشن رودرمقعدخودم متوجه شدم،هرجوری تمام علایم راخوندم ازکاهش وزن بی اشتهایی ک هفته ای یکبارم ازترس دفع غذانمیخورم چون دلدردشدیدمیگیرم بعدازغذا وتمام رودهام شروع ب صدامیکنن،،ازشیافت تاانواع قرص راامتحان کردم اما روز بروز بدترمیشم،،لطفا راهنمایم کنید که بیماری بنده چیه وبایدچکارکنم،ممنون میشم ازدکترای عزیزومشاورهااکرراهنمایم کنید.سپاس ازشما

    پاسخ

ارسال دیدگاه

تماس سریع